Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Czy popełniasz te błędy podczas przygotowania naleśników? Zobacz!

abcZdrowie.pl
Polskapresse
Zobacz, co możesz poprawić w swoich naleśnikach. Będą jeszcze smaczniejsze!

Ważne jest, aby nie żałować składników. Pamiętaj jednak o zachowaniu proporcji, nie wrzucaj wszystkiego „na oko”. Wykorzystaj patent kucharzy na dodanie do ciasta mąki tortowej. Przygotowane ciasto wykorzystaj najlepiej od razu. Nie bój się grudek w cieście – możesz smażyć naleśniki już wtedy, gdy suche składniki połączą się z mokrymi, nawet jeśli konsystencja mieszanki nie jest idealna. Smażąc naleśniki, staraj się rozlewać olej na patelni równomiernie. Zapobiegnie to przypalaniu się naleśników. Nie potrząsaj patelnią, gdy smażysz, i zapomnij o ciągłym przekładaniu naleśnika na drugą stronę.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bolkow.naszemiasto.pl Nasze Miasto