Ważne jest, aby nie żałować składników. Pamiętaj jednak o zachowaniu proporcji, nie wrzucaj wszystkiego „na oko”. Wykorzystaj patent kucharzy na dodanie do ciasta mąki tortowej. Przygotowane ciasto wykorzystaj najlepiej od razu. Nie bój się grudek w cieście – możesz smażyć naleśniki już wtedy, gdy suche składniki połączą się z mokrymi, nawet jeśli konsystencja mieszanki nie jest idealna. Smażąc naleśniki, staraj się rozlewać olej na patelni równomiernie. Zapobiegnie to przypalaniu się naleśników. Nie potrząsaj patelnią, gdy smażysz, i zapomnij o ciągłym przekładaniu naleśnika na drugą stronę.
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?