Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kaliszanie zjedzą tysiące pączków. Film

AND
Ponad 20 tysięcy pączków trafi dzisiaj do sklepów Społem w Kaliszu. Ich produkcja zaczęła się już w środę po południu. To aż dziesięć razy więcej niż na co dzień.

Specjalnie dla was podpatrzeliśmy jak powstają pączki specjalnie na Tłusty Czwartek. Jak Mówi Grażyna Sobierajska, szefowa cukierni kaliskiej Społem, tajemnicą dobrego pączka jest przede wszystkim dobry cukiernik, sprawdzona receptura i nadzienie, które jest podstawą całej produkcji.
- Mamy smakoszy, którzy lubują się w tradycyjnych pączkach nadzianych powidłami, marmoladą wiśniową, ale są też tacy, którzy lubią nadzienie koktajlowe lub czekoladowe - tłumaczy Grażyna Sobierajska. - Produkujemy pączki tradycyjnie, więc wszystko wymaga czasu.

A tutaj zobaczysz film o tym, jak powstają pączki w cukierni PSS Społem

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kalisz.naszemiasto.pl Nasze Miasto