Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Łosoś miodowy z figami w Teryiaki

Robert Orzechowski
Łosoś miodowy z figami w Teryiaki
Łosoś miodowy z figami w Teryiaki Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Łosoś miodowy z figami w Teryiaki.

Ryby marynowane w różnorakich marynatach to mój ,, konik ,, .Słodko pikantne smaki szczególnie w połączeniu z owocowymi smakami bardzo nam odpowiadają .

Czas : 1 godzina

Składniki :

2 steki z łososia
1/2 cytryny
2 łyżki miodu
1/4 łyżeczki grubo mielonego kolorowego pieprzu
sól
2 łyżki mąki
1/3 szklanki oleju słonecznikowego
1 łyżka masła
2 łyżki sosu Teryiaki
2 świeże figi

Umyte i osuszone steki ułożyć w zamykanym pojemniku .Zrobić marynatę z soku z cytryny, 2 łyżek oleju ,2 łyżeczek miodu, 2 łyżek sosu Teryiaki , pieprzu .
Zalać rybę i zostawić na 30 minut w lodówce .
Obetrzeć marynatę i osuszyć steki papierowymi ręcznikami kuchennymi , posolić .
Oprószyć mąką .
Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść steki . Smażyć na rumiano z obu stron dodając w ostatniej fazie smażenia masło .
Figi umyć i przekroić na ćwiartki .Włożyć w marynatę z łososia . Po usmażeniu łososia na patelnię dodać figi i chwile obsmażyć - tak by przeszły smakiem a nie rozpadły się .
Przed podaniem posypać rybę i figi grubo mielonym pieprzem .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Dania Wigilijne[/a][/sc]

[sc][a]http://bialystok.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto