Składniki:
• 1,5 l wody
• włoszczyzna: 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 mała cebula, kawałeczek selera, 1/4 pora, gałązka natki pietruszki
• 1/3 szklanki białego wina
• ziele angielskie
• 2 dzwonka karpia ze skórką
• 100 ml soku pomidorowego
• 1/2 cytryny
• sól, pieprz
• 1/2 łyżeczki mielonego kminku
Włoszczyznę przełożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 20 minut, aż warzywa zmiękną. Wyjąć warzywa z wywaru i pokroić. Wlać wino. Dodać rybę, sok wyciśnięty z cytryny i przyprawy. Po około 15 minutach dodać sok pomidorowy. Na koniec dodać pokrojone wcześniej warzywa. Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach, gdy wszystkie smaki się "przegryzą".
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?