Panierowane prawdziwki

Potrawa na wigilię. Panierowane prawdziwki
Panierowane prawdziwki
 Babciagramolka-Bunia

Tradycyjna Wigilijna potrawa .
Czas : 40 minut
Składniki :
suszone kapelusze prawdziwków ( lub podgrzybków ) po 2-3 na osobę
mleko do namoczenia grzybów ok 1 szklanki
jajko ( 1 szt. na ok 8 grzybów )
mąka
bułka tarta
sól
pieprz mielony
olej do smażenia
2 łyżki masła
Grzyby namoczyć w mleku ( opłukać ) , a następnie ugotować do miękkości . Odcedzić .Posolić i posypać pieprzem . Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z masłem na rumiano . Podawać do smażonej na Wigilię ryby .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Dania Wigilijne[/a][/sc]

[sc][a]http://bialystok.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne

Robert Orzechowski

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Więcej na temat:

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3