Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Śledź gruszkowo-chrzanowy

Robert Orzechowski
Śledź gruszkowo-chrzanowy
Śledź gruszkowo-chrzanowy Babciagramolka-Bunia
Potrawa na wigilię. Śledź gruszkowo-chrzanowy.

Czas : 30 minut

Składniki :

6 średnich ziemniaków
4 płaty śledzia - w oleju
2 gruszki
1/2 szklanki gęstej , kwaśnej śmietany
1 łyżka majonezu
2 łyżki chrzanu
½ łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego
szczypta soli
szczypta cukru
koperek do dekoracji

Ugotować ziemniaki , odcedzić . W trakcie ich gotowania obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej 1 gruszkę . Wymieszać , gruszkę , chrzan , śmietanę , majonez . Drugą gruszkę przekroić na pół i obgotować lekko w małej ilości wody . Wyjąć .Ostudzić . Doprawić sos pieprzem , szczyptą soli i cukru . Śledzia ułożyć na części sosu . Obok wyłożyć gorące ziemniaki i połówkę gruszki. Posypać świeżo mielonym kolorowym pieprzem ( grubo mielonym ) . Udekorować koperkiem .Resztę sosu podać osobno .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Dania Wigilijne[/a][/sc]

[sc][a]http://bialystok.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto