Wygraj rękawice kuchenne i tostery. Pokochaj olej rzepakowy [KONKURS]

RedakcjaZaktualizowano 
Wygraj rękawice kuchenne i tostery. Pokochaj olej rzepakowy [KONKURS] mat. pras.
Zbilansowana dieta powinna zawierać także tłuszcze. Przy przygotowywaniu wiosennych potraw warto wykorzystać te zawarte w oleju rzepakowym. Wymyśl, za co warto go pokochać i wygrywaj rękawice kuchenne lub toster.

Olej rzepakowy to nieodzowny składnik niejednej potrawy, która pojawia się na naszym stole. Można go użyć do pysznej wiosennej sałatki, marynaty do mięsa na grilla czy do smażenia. Dzięki korzystnej proporcji kwasów omega-3 i omega-6 jest to wyjątkowo wartościowy olej roślinny.

Możecie zdobyć nagrody, jeżeli powiecie za co można pokochać olej rzepakowy. Wystarczy, że swoje propozycje umieścicie w komentarzach. W ten sposób możecie wygrać jedną z 30 nagród, tj.: jeden z 9 tosterów lub jeden z 21 kompletów (par) rękawic kuchennych.

Co zrobić, aby wygrać rękawice kuchenne albo toster?

1. Zarejestrować się w naszym serwisie, podając swoje imię i nazwisko oraz adres mailowy (tylko do wiadomości redakcji)
2. Wymienić w komentarzu trzy cechy oleju rzepakowego, dla których warto go pokochać

Nagrody otrzymają autorzy najciekawszych i najbardziej oryginalnych odpowiedzi. Na Wasze zgłoszenia czekamy w dniach 23 - 30 czerwca 2016 roku. Nagrody zostaną wysłane do zwycięzców pocztą.

Zgłoszenia osób niezalogowanych oraz nie mających wypełnionego w całości profilu nie będą rozpatrywane.
Zapoznaj się z regulaminem konkursów w serwisie warszawa.naszemiasto.pl Kliknij tutaj!

Wideo

polecane: Flesz: Czy grozi nam katastrofa klimatyczna?

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

2016.06.29 21:30:10

Olej rzepakowy kocham za:

1. Super smak który sprawia że gotowane potrawy są wyborne....

2. Zdrowy

3. Niezbędny dla każdej idealnej Pani Domu ktora dba

2016.06.29 11:03:43

gdy mi smutno, gdy mi źle

idę do kuchni coś dobrego zjeść.

cokolwiek to będzie,

gdy dodam oleju rzepakowego

zdobędę uznanie wszędzie!

Olej jest pyszny i zdrowy,

jedząc go odganiasz wszystkie choroby.

W tłuszcze nasycone bogaty!

JEDZ OLEJ A BĘDZIESZ ŻYĆ WIECZNIE!!!!!

2016.06.29 10:47:37

Dobry olej to podstawa kuchennych sukcesów!

A dlaczego warto go pokochać?

1. Przede wszystkim zawiera niski poziom kwasów nasyconych.

2. Dzięki niemu możemy utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi.

3. Przy smażeniu nie psuje smaku potraw

i jak tu go nie kochać ?

2016.06.29 10:37:13

Ważne, że olej jest: polski, zdrowy, rzepakowy !

2016.06.29 10:22:18

warto sięgnąć po olej rzepakowy ponieważ:

- jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych -linolowego oraz linolenowego, których organizm potrzebuje do prawidłowej pracy serca, nerek, czy kondycji skóry

-zawiera cenny kwas oleinowy, który zmniejsza zawartość złego cholesterolu

-olej rzepakowy tłoczony na zimno jest świetnym dodatkiem do sałatek, sosów a tłoczony na ciepło do smażenia i pieczenia potraw.

Uwielbiam olej rzepakowy, dzięki niemu jestem pełna energii i sił! Polecam każdemu! :)

2016.06.29 09:54:10

Warto pokochać olej rzepakowy, gdyż:

1. Ma wysoką zawartość kwasu oleinowego, który pozwala na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi!

2. Potrawy smażone na oleju rzepakowym charakteryzują się niższą kalorycznością oraz lepszym smakiem!

3. Ma znakomitą proporcję kwasów omega-6 i omega-3, które są mega ważne dla zdrowia każdego z nas :)

2016.06.29 09:35:03

Bez oleju nie potrafię czarować w kuchni! Dodaję go do wszystkiego: dla podkreślenia smaku sałatek, które moja rodzina tak kocha! Do smażenia - dosłownie WSZYSTKIEGO! Do makaronów, żeby się nie sklejały i przyklejały do spodu garnka podczas gotowania. Olej rzepakowy to dobro naszej natury, korzystajmy z niego i żyjmy zdrowo!

2016.06.29 00:35:03

możemy stosować do smażenia i pieczenia do sałatek lub past kanapkowych

potrawy smażone na oleju rzepakowym charakteryzują się niższą kalorycznością i łatwo odsącza się

ma neutralny smak i zapach

2016.06.28 23:06:51

Olej rzepakowy kocham przede wszystkim za to, że możemy stosować go w kuchni praktycznie do wszystkiego. Poczynając od smażenia i pieczenia ale również do sałatek oraz past kanapkowych. Potrawy smażone na oleju rzepakowym charakteryzują się niższą kalorycznością. Olej rzepakowy bardzo pozytywnie wpływa na nasz organizm.

2016.06.26 22:58:44

1. Olej rzepakowy jest najzdrowszym olejem i dorównywać może mu jedynie oliwa z oliwek, ale wyłącznie ta wysokiej jakości.

2. Olej rzepakowy jest nie tylko najzdrowszym, ale i najtańszym olejem, dostępnym dla każdego, zwłaszcza w porównaniu z wysokiej jakości oliwą z oliwek, której właściwości są porównywalne z olejem rzepakowym.

3. Olej rzepakowy ma wysoką temperaturę dymienia, co oznacza że najlepiej nadaje się do smażenia.

2016.06.25 17:08:04

1. olej rzepakowy jest jednym z najzdrowszych olejów, ma idealne proporcje kwasów omega-6 do kwasów omega-3, czyli 2:1, zawiera witaminy K, E i prowitaminę A oraz jest pogromcą złego cholesterolu

2. jest uniwersalny w użyciu oraz w smaku, idealny zarówno do pieczenia, smażenia, do jedzenia na zimno, do sałatek

3. osobiście polecam ssanie oleju rano na czczo, bo rewelacyjnie usuwa toksyny z organizmu, poprawia zdrowie i działa pozytywnie na wiele organów oraz dolegliwości (medycyna ajurwedyjska)

2016.06.24 20:53:17

Olej rzepakowyKOCHAM za różnorodne zastosowanie zarówno w kuchni jak i pomoc w zdrówku :

- przeciwdziała miażdżycy,zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia choroby mięśnia sercowego,

- łagodzi objawy choroby zapalenia stawów.

- jak większość olejów tłoczonych "na zimno", reguluje przemianę materii.

Wykorzystywany jest do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, sałatki, ryby, racuchy i inne. Ponadto doskonale nadaje się do pieczenia, duszenia i krótkiego smażenia.Jak i również jako doskonały dodatek w kosmetyce do nawilżania rąk

2016.06.24 16:34:18

Zalety oleju rzepakowego:

1. Widzieliście kiedyś pięknie kwitnące w maju żółte pola rzepaku? Są tak charakterystyczne dla naszego krajobrazu, upiększają Polskę, najpierw dają pyszny miód rzepakowy, a później nasz ulubiony zdrowy olej.

2. Kiedyś olej rzepakowy zawierał niepożądany kwas erukowy. Dziś uprawia się odmiany, które nie produkują tego kwasu ( a co najlepsze to odmiany naturalnie wyhodowane, nie ma GMO!). Do tego w oleju rzepakowym możemy znaleźć spore ilości oleinowego, linolowego i linolenowego. Samo zdrowie!

3. Możemy go używać zarówno na zimno jak i do smażenia. Uniwersalne zastosowanie w kuchni to ogromna zaleta!

2016.06.24 11:27:24

Stoi na blacie w jasnej butelce,

Dumny, bo w kuchni przydatny wielce,

stoi i kusi, zachęca, nęci

żeby go jadać częściej i więcej.



Ma piękny kolor, jest bez zapachu,

możesz stosować go więc bez strachu,

że się w sałatce będzie panoszył,

że „zaćmi” szczypior, sałatę, groszek.



Jest wartościowy z punktu widzenia

potrzeb w zakresie ludzi żywienia,

kwas LA zawiera i ma kwas ALA,

ma też sterole. Więc dziś mu chwała!



Na cholesterol ma wpływ zbawienny,

i witaminą E jest „brzemienny”,

sprawdza się nawet w niektórych ciastach,

na nim podsmażysz ziemniaczki w plastrach.



Wiem o OLEJU z rzepaku wiele,

więc już od dawna jest przyjacielem

mojej rodziny. Wiernie nam służy,

mam z niego w kuchni pożytek duży!



I choć to tylko jadalny olej,

na niego zawsze w kuchni jest kolej,

Da się polubić, pokochać także,

Czy ja go kocham? Jasne, a jakże?



2016.06.24 11:13:49

Olej rzepakowy jest bynajmniej nieprzeciętny, wzbija się na wyżyny pro zdrowotności, zachwyca poziomem swej jakości, z potraw jeszcze lepszy smak wyciąga i przyjaźń z nim same pozytywne konsekwencje za sobą pociąga!

2016.06.24 00:05:06

Olej rzepakowy należy kochać przede wszystkim za to, że:

* zawiera idealne połączenie kwasów omega 3-6-9;

* posiada 60% kwasu oleinowego, który pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi;

* jest łatwo dostępny i TANI! Choć przez to tak bardzo niedoceniany :(

Doceńmy go i używajmy oleju rzepakowego na co dzień!

2016.06.23 22:28:12

1-wsza cecha to polskość - Polska jest jednym z największych eksporterów rzepaku na świecie - lubię promować to co polskie

2-ga cecha to korzystnie wpływa na zdrowie - Grecy żyją dłużej dzięki swoim oliwom, a Polacy mają swój olej rzepakowy i należy go spożywać jak najwięcej np. do sałatek, ciast, mięs

3-cia cecha - wiele sposób zastosowań - olej rzepakowy oprócz w kuchni stosowany jest także jako domieszka do oleju napędowego albo jako samodzielne paliwo, w postaci nieprzerobionej

2016.06.23 15:31:13

Ja lubię olej rzepakowy za:

- zawartość kwasów Omega-3 i Omega-6 i to w najlepszym stosunku

- witaminy rozpuszczalne w tłuszczach

- ma mało niezdrowych nasyconych kwasów tłuszczowych

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3