Swoje wyroby przedstawili członkowie sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”: Gospodarstwo Pasieczne „Miody Wileńskich” z Rogit, Gospodarstwo Rolne „Nad Arem” z Kierźlin, Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska – Piekarnia Dźwierzuty, Sklep „Zielarnia Warmińska” z Olsztyna, Firma „MARK” z Giżycka oraz Bartnik Mazurski z Gnatowa.
Dla wystawców zorganizowany został konkurs o złoty medal NATURA FOOD 2016, którego celem było wyłonienie i promocja najlepszych produktów ekologicznych, naturalnych i tradycyjnych prezentowanych podczas Targów.
Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi dla najlepszego produktu polskiego prezentowanego podczas targów w kategorii produkty tradycyjne otrzymała Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska" Piekarnia w Dźwierzutach za Chleb żytni staropolski z pestkami dyni.
To kolejny, po medalu zdobytym podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu, sukces producentów z regionu Warmii i Mazur.
źródło: warmia.mazury.pl
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?