Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Barszcz wigilijny podany z pasztecikami czy uszkami to jedna...
fot. Katarzyna Puczyńska

12 potraw wigilijnych, które powinny znaleźć się na świątecznym stole. Zobacz, o jakich daniach nie możesz zapomnieć

1. Barszcz wigilijny z uszkami

Barszcz wigilijny podany z pasztecikami czy uszkami to jedna z najpopularniejszych wigilijnych potraw.

Składniki na barszcz:

1 kg buraków
1 cebula
liść laurowy, sól, pieprz, majeranek
kwaśne jabłka lub ocet

Jak zrobić barszcz wigilijny?

Buraki umyj, obierz. Przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Dodaj cebulę i liść laurowy. Gdy buraki się zagotują zakwaś barszcz dodając jabłka lub ocet i pogotuj ok. 30 min. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Barszcz powinien odstać, by nabrać smaku.

Jak zrobić uszka wigilijne?
Kliknij w link i zobacz krok po kroku, jak przygotować uszka z kapustą i grzybami:
Jak zrobić uszka wigilijne? Przepis

Zobacz również

Proszowice. Zespoły z Radziemic i Miechowa pojadą na finał Bajdurka

Proszowice. Zespoły z Radziemic i Miechowa pojadą na finał Bajdurka

Ten młody Polak na pewno nie zagra na Euro. Przeszedł operację

NOWE
Ten młody Polak na pewno nie zagra na Euro. Przeszedł operację

Polecamy

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!