Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Piłkarskie Orły. Kay Tejan z drużyny ŁKS naśladuje Ibrę i CR7

Piłkarskie Orły. Kay Tejan z drużyny ŁKS naśladuje Ibrę i CR7

Ogólnopolskie zawody w Łodzi. 19 pucharów dla gimnastyków GIMSTAR

Ogólnopolskie zawody w Łodzi. 19 pucharów dla gimnastyków GIMSTAR

Polecamy

Czy dziecko samotnego rodzica może iść do pierwszej komunii? Oto odpowiedź księdza

Czy dziecko samotnego rodzica może iść do pierwszej komunii? Oto odpowiedź księdza

Znaleziono niebezpieczny niewybuch z okresu II Wojny Światowej

Znaleziono niebezpieczny niewybuch z okresu II Wojny Światowej

Te pieczone ziemniaki z zaskakującym dodatkiem to hit Internetu. Spróbuj, są genialne

Te pieczone ziemniaki z zaskakującym dodatkiem to hit Internetu. Spróbuj, są genialne