Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Czerwona kapusta po warmińsku

Agnieszka Szukuć
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Red_cabbage.jpg
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Red_cabbage.jpg FlickrLickr
Czerwona kapusta po warmińsko to idealny dodatek do obiadu!

Składniki:
1 główka czerwonej kapusty
2 czerwone cebule
ocet
olej (lub oliwa z oliwek)
bułka tarta
sól cukier

Kapustę bardzo drobno siekamy. Zalewamy szklanką wody oraz 5 łyżkami oleju. Dusimy przez około pół godziny. W tym czasie drobno kroimy cebulę i smażymy ją na odrobinie oleju. Posypać cebulę bułką tartą, wymieszać i podsmażyć, aż bułka się zrumieni. Cebulę połączyć z kapustą. Danie doprawić do smaku cukrem i octem. Jeśli wolimy wyraźniejsze smaki, można dodać szczyptę chilli.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto