#FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®!

Materiał informacyjny Restaurant Week
Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/.

RestaurantWeek® - Wydanie Specjalne!

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata.– zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

[ZOBACZ GDZIE] zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Sirocco
Olsztyńska restauracja gwarantuje, że zjesz smacznie, obficie i zawsze świeżo. Wiosenne menu na RestaurantWeek® w wersji wegetariańskiej to carpaccio z buraka z serem owczym, granatem i ziołową oliwą, na danie główne tortellini z sepią, wędzonym łososiem i winno-cytrynowym sosem, deser to waniliowe semifreddo z płatkami migdałów, karmelem, pianą mango i owocami. W menu mięsny spróbuj kremu z selera z pianą z buraka, steku ze schabu sous vide z młodymi ziemniakami, karmelizowanymi warzywami i sałatką. Na deser sernik malinowy z mascarpone i świeżymi owocami. Nie ma na co czekać z rezerwacją!

Nóż w wodzie
Restauracja, gdzie historia spotyka się z nowoczesnością, oferuje wyjątkowe doświadczenie kulinarne z widokiem na błękitne wody Jeziora Mikołajskiego. W różnorodnym menu na przystawkę pieczony karczoch z jarmużem, pomarańczą i aromatycznym winegretem lub marynowana pierś kaczki z puree z ananasa z chilli, podane z grzankami i rukolą. Na danie główne spróbuj makaronu udon, tofu wędzonym, krewetkami, cukinią i orzeszkami ziemnymi lub filet z kurczaka, puree ziemniaczano-dyniowe, smażona brukselka i szałwiowy sos. Kulinarny happy end w do wyboru : karmelizowane banany lub tarta cytrynowa z włoską bezą.

Restauracja Warmia
To miejsce w którym główną rolę grają regionalne produkty dopełniające smak dań Szefa Kuchni. Na ul. Żeglarskiej 6 w Olsztynie spróbuj w mięsnym menu dymionego tatara z kaparami, ogórkiem i marynowanymi grzybkami, danie główne to medalion z polędwiczki wieprzowej otulony boczkiem na puree z czarnej fasoli. W drugiej wersji rozsmakuj się w plastrach palonego łososia pod ziołową kruszonką na musie z mango i pianą z kiszonego buraka oraz ragout z wegańskim filecikiem, warzywami korzennymi i pomidorami z polentą. Na deser beza z bitą śmietaną i owocami leśnymi. Rezerwuj i delektuj się niesamowitą aurą tego miejsca.

Słoneczna Przystań
Odkryj Słoneczną Przystań w Olsztynie, gdzie słońce, dobre jedzenie i wspaniała atmosfera tworzą magiczne chwile z bliskimi. Olsztyńska restauracja z okazji #FoodNewsGoodNews przygotowała na przystawki chrupiące okonki lub rosół z lanymi kluskami i lubczykiem. Danie główne zależnie od wybranej wersji to stek z buraka i kaszy jaglanej, sałata z warzywami i winegret lub udko z kaczki confit z sosem wiśniowym, glazurowanymi warzywami korzeniowymi oraz ziemniaczki w mundurkach. Na zakończenie uczty czeka słoneczna szarlotka z bitą śmietaną lub sernik nowojorski z słonym karmelem i owocami.

Nowe Retro - Hotel Wileński
Po niedawnej metamorfozie w restauracji zmienił się nie tylko wystrój, ale również kuchnia, która jest inspirowana mazurską naturą i sezonowymi produktami. Szef Kuchni w popisowym, festiwalowym menu podaje na przystawki marynowanego łososia w koprze z żółtym burakiem, oliwą pietruszkową i grzanką, oraz panierowany ser kozi z suszoną figą, burkiem, winegretem z rokitnika i z buraczano-wiśniowym sorbetem. Na główne danie spróbuj pstrąga tęczowego z paprykowo-kaparową salsą lub wybierz gulasz z gęsich serc, karmelizowane mini warzywa podane na polencie z sosem demi glace. W obu wersjach menu na deser posmakuj czekoladowego ptysia z kremem nugatowym, słonym karmelem i malinowym musem.

Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!

Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Rezerwacje: https://RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl

Start sprzedaży: 8 lutego 2024
Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024

O RestaurantWeek®:
Festiwal RestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.

Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews. Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się w dniach 13 marca - 24 kwietnia. Rezerwacje startują już 8 lutego.
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: https://RestaurantWeek.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: #FoodNewsGoodNews! Wystartowały rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek®! - Warmińsko-Mazurskie Nasze Miasto

Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto