Prawidłowe odżywianie w czasie ciąży jest bardzo ważne zarówno dla matki, jak i dla dziecka. To wysiłek zrekompensowany cenną nagrodą. Prawidłowo zbilansowana dieta przynosi same korzyści. Zaliczamy do nich mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia m. in. małej masy urodzeniowej dziecka czy przedwczesnego porodu.
Sposób odżywiania się kobiety ciężarnej może również wpływać na to, czy dziecko w przyszłości zapadnie na jedną z chorób cywilizacyjnych: cukrzycę, nadwagę czy otyłość. Żeby tego uniknąć, warto sięgnąć po książkę „Jedz dla dwojga, nie za dwoje” - Mam nadzieję, że ten poradnik pomoże Ci przygotować się do ciąży, a potem, w kolejnych jej tygodniach, dbać o prawidłowo zbilansowaną dietę - mówi jego autorka, Anna Rogulska.
„Jedz dla dwojga, nie za dwoje” to poradnik dla kobiet w ciąży. Autorka tłumaczy, jak przygotowywać posiłki, na co uważać i gdzie czają się na nas pułapki. Dodatkowo na końcu znajduje się propozycja tygodniowego menu.
Tytuł: Jedz dla dwojga, nie za dwoje
Autor: Anna Rogulska
Wydawnictwo: PZWL
Botoks 2.0? Naukowcy potwierdzają
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?