Do X edycji konkursu „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” zgłoszono 30 produktów i 10 potraw.
Celem konkursu jest zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego, opublikowanie ich w broszurze „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy” oraz promocja jedynych w swoich rodzajów produktów i potraw, specyficznych dla dziedzictwa kulinarnego naszego regionu.
Kolejny i ostatni już finał subregionalny odbędzie się 28 listopada w Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku, natomiast regionalny finał konkursu odbędzie się 5 grudnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie.
Konkurs organizowany jest od 2006 r. we współpracy z Warmińsko-Mazurską Izbą Rolniczą i Punktem Informacji Europejskiej Europe Direct - Olsztyn.
źródło: warmia.mazury.pl
Więcej informacji z Warmii i Mazur jest na stronie: warminskomazurskie.naszemiasto.pl
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?