To prawdziwa gratka dla miłośników mięsnych potraw. Podczas imprezy odbędą się konkursy na najlepszą zupę, potrawę z kaczki oraz kogutków. Degustować będą nie tylko fachowcy, ale i uczestnicy festiwalu. Potrawy jakich będzie można spróbować to między innymi czernina Małgosi oraz kaczka pieprzowo-miodowa w jabłkach.
Rolę komiwojażera będzie pełnił dr Grzegorz Russak. Uczestnicy będą mogli zapoznać się z ofertą ponad 30 rzemieślników z naszego regionu i nie tylko. Atrakcją z pewnością będą występy zespołów oraz inscenizacja średniowiecznej egzekucji.
Źródło: www.ro.com.pl
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?