MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach...
fot. pl.123rf.com/topntp

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Dodatki do baby drożdżowej

Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach Marii Ochorowicz-Monatowej są rodzynki, rum, szafran, gorzkie utarte migdały, laska wanilii i enigmatycznie brzmiący kremor tartari, czyli kwaśny winian potasu.

Zobacz również

Tak bawili się mieszkańcy Zbąszynia na zabawie tanecznej!

TYLKO U NAS
Tak bawili się mieszkańcy Zbąszynia na zabawie tanecznej!

Co zrobiliśmy źle? Michniewicz dał wykład na temat meczu Polska - Austria

Co zrobiliśmy źle? Michniewicz dał wykład na temat meczu Polska - Austria

Polecamy

Dom Wariatów w ostródzkim Amfiteatrze

Dom Wariatów w ostródzkim Amfiteatrze

Rosyjski balon latał nad Mazurami w okolicach Kętrzyna

Rosyjski balon latał nad Mazurami w okolicach Kętrzyna

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski

Ich filmy promują turystykę – poznaj najlepszych vlogerów turystycznych z Polski