Do wykonania babeczek potrzeba:
2 szklanek mąki
2 jajka
1/2 szklanki stopionego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru cynamonowego
150 ml jogurtu malinowego
1 szklanka cukru
dżem malinowy
Najpierw utrzyj jajka z cukrem i cukrem cynamonowym. Następnie dodaj masło i jogurt. Potem stopniowo dodawaj mąkę i proszek do pieczenia. Cały czas mieszaj masę, tak aby nie pozostały żadne grudki. Dodać do ciasta 6 łyżek dżemu. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Napełnić foremki do babeczek ciastem. Piec przez około 25 minut. Po upieczeniu ozdobić babeczki dżemem. Można posypać je cukrem pudrem. Podawać od razu, bo najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?