18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smak regionu - gulasz po warmińsku

Agnieszka Szukuć
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gulasz_z_kasz%C4%85.jpgZ
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gulasz_z_kasz%C4%85.jpgZ Zwiadowca21
Wszystkim mięsożercom polecamy gulasz po warmińsku.

Aby wykonać gulasz po warmińsku potrzebujesz:
- 0,5 kg kurzych żołądków
- 1 czerwona papryka
- 2 czerwone cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 0,5 l bulionu warzywnego
- 100 g kiszonej kapusty
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- szczypta lubczyku

Żołądki pokroić w dość cienkie paski i wrzucić do bulionu. Zagotować. Zebrać wszystkie szumy. Do bulionu dodać przyprawy, marchew startą na tarce, pokrojony czosnek i cebulę oraz paprykę. Kiszoną kapustę przepłukać kilka razy w zimnej wodzie i dodać do reszty składników. Na koniec dodać natkę pietruszki.

Gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną, ale można podać go także z ryżem lub makaronem.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto