Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smak regionu - mus z dyni

Agnieszka Szukuć
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:US_Army_52698_Fall_fun_ripe_for_the_picking.jpg
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:US_Army_52698_Fall_fun_ripe_for_the_picking.jpg
Spróbuj dyni na słodko.

Składniki:
500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku
2 garście rodzynek

Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i ugotować do miękkości. Przetrzeć przez sito. Dynię umyć i usunąć pestki. Pokroić w dość drobną kostkę. Ugotować, a następnie przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić z małej ilości wody i zagotować. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mus jeść od razu lub przełożyć do wyparzonych słoików.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto