Składniki:
500 g jabłek
250 g dyni
60–100 g cukru
3 białka
10 g żelatyny w proszku
2 garście rodzynek
Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i ugotować do miękkości. Przetrzeć przez sito. Dynię umyć i usunąć pestki. Pokroić w dość drobną kostkę. Ugotować, a następnie przetrzeć przez sito. Żelatynę rozpuścić z małej ilości wody i zagotować. Białka ubić na sztywną pianę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mus jeść od razu lub przełożyć do wyparzonych słoików.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?