Składniki:
500g świeżej słoniny
250g łopatki lub karkówki
2 czerwone cebule
mielony pieprz
4-5 ząbków czosnku
suszony koperek
Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać szklanką wody. Podgrzewać, aż skwarki staną się przeźroczyste. Mięso pokroić w kostkę i dodać do tłuszczu. Smażyć przez godzinę i mieszać od czasu do czasu. Cebulę posiekać i dorzucić do tłuszczu. Garnek zestawić z ognia, gdy cebula się zezłoci.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?