18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smak regionu - smalec do chleba po mazursku

Agnieszka Szukuć
Źródło:  http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chleb_ze_smalcem.jpg
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chleb_ze_smalcem.jpg Themadchopper
W sam raz do domowego chleba!

Składniki:
500g świeżej słoniny
250g łopatki lub karkówki
2 czerwone cebule
mielony pieprz
4-5 ząbków czosnku
suszony koperek

Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać szklanką wody. Podgrzewać, aż skwarki staną się przeźroczyste. Mięso pokroić w kostkę i dodać do tłuszczu. Smażyć przez godzinę i mieszać od czasu do czasu. Cebulę posiekać i dorzucić do tłuszczu. Garnek zestawić z ognia, gdy cebula się zezłoci.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto