18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaki regionu - kluski mazurskie

Agnieszka Szukuć
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bacon.JPG
Źródło: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bacon.JPG Agnellous
W ten weekend wypróbuj kluski w wersji mazurskiej.

Składniki:
1,5 kg ziemniaków
0,5 kg mąki
sól
boczek

Ziemniaki trzeba zetrzeć na tarce. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Posolić. Z ciasta formować pasy i ciąć je na średniej wielkości kawałki. Wrzucać kluski na posolony wrzątek. Kluski są gotowe po około 20 minutach. W tym czasie na patelni obsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Kluski usmażyć na tłuszczu, który zostanie po smażeniu boczku. Podawać od razu po przygotowaniu.

Inne ciekawe przepisy znajdziesz na stronie konkursu SMAKI JESIENI

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto