MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. beats1/123rf.com

Dodaj do dań z grilla, a będzie zdrowo i lekko. Te sałatki z warzyw sezonowych sprawdzą się idealnie. Wypróbuj przepisy na fit sałatki

Sałatka grillowa ze szparagami i truskawkami

Składniki:
– 500 g zielonych szparagów,
– 250 g truskawek,
– sałata (dowolna np. masłowa, rzymska, rukola),
– 100 g sera feta (lub sera koziego),
– sok z 1/2 cytryny,
– 2 łyżki oliwy z oliwek,
– 2 łyżki płatków migdałowych,
– sól morska, czarny pieprz.

Przygotowanie:
Warzywa i truskawki umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki. Szparagi umyć i odciąć końcówki. Gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Truskawki pokroić na ćwiartki. Orzechy posiekać. Do miski włożyć sałatę, szparagi, truskawki oraz dodać pokruszony ser feta lub ser kozi.

Skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić grubo mielonym czarnym pieprzem i odrobiną soli (należy wziąć pod uwagę, że ser feta jest słony). Posypać prażonymi płatkami migdałów.

Zobacz również

Polski obrońca z golem w ostatniej kolejce Eredivisie. Teraz misja Euro 2024?

Polski obrońca z golem w ostatniej kolejce Eredivisie. Teraz misja Euro 2024?

Polak sięgnął po mistrzostwo Austrii! Jego drużyna nie miała sobie równych

Polak sięgnął po mistrzostwo Austrii! Jego drużyna nie miała sobie równych

Polecamy

Ostrzeżenie IMGW przed burzami

Ostrzeżenie IMGW przed burzami

Przegląd tygodnia od 12.05 w Olsztynie

Przegląd tygodnia od 12.05 w Olsztynie

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało