Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Strażacy OSP z powiatu poddębickiego zakończyli szkolenie ZDJĘCIA

Strażacy OSP z powiatu poddębickiego zakończyli szkolenie ZDJĘCIA

Wiosenna moda męska na kieleckich bazarach. Szeroki wybór modnych koszuli i kurtek

NOWE
Wiosenna moda męska na kieleckich bazarach. Szeroki wybór modnych koszuli i kurtek

Polecamy

Auta używane. Jak zabezpieczyć się przed klonem?

Auta używane. Jak zabezpieczyć się przed klonem?

Czerwony Tulipan wystąpi w ostródzkim amfiteatrze

Czerwony Tulipan wystąpi w ostródzkim amfiteatrze

Mandaty za rowerową wycieczkę na pas drogi granicznej

Mandaty za rowerową wycieczkę na pas drogi granicznej