Do wykonania dania potrzebujesz:
1 kg ziemniaków
mąki żytniej
soli
pieprzu
500 ml zsiadłego mleka
2 cebul ze szczypiorkiem
tłuszcz do nasmarowania blachy
Ziemniaki dokładnie umyć. Jeśli są duże, przekroić na ćwiartki. Mąkę doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w niej ziemniaki. Po przełożeniu ziemniaków na blachę, oprószyć je jeszcze raz mąką. Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę. Z mleka i cebuli przygotować sos. Cebulę wraz ze szczypiorkiem drobno posiekać i wymieszać z zsiadłym mlekiem. Polać sosem upieczone ziemniaki w chrupiącej skórce.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?