Śledź w śmietanie z jabłkiem i chrzanem Wasabi :
Trochę inna wersja śledzia pod pierzynką .Wyjątkowo dekoracyjna i smaczna .
Czas : 10 minut
Składniki :
4 płaty śledzia z oleju
2 jabłka
4 łyżki kwaśnej śmietany
chrzan Wasabi
cukier
sok z cytryny
biały pieprz mielony
Jabłka obrać i utrzeć na grubej tarce jarzynowej. Wymieszać ze śmietaną . Dodać chrzanu Wasabi do smaku ( ostrożnie bo jest bardzo ostry ) . Doprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem .
Układać na półmisku warstwę sosu , na tym płaty śledzia i znów warstwę sosu. Podawać z ziemniakami na postny obiad lub z pieczywem na kolację .
Przepis: Babciagramolka-Bunia
Dania Wigilijne[/a][/sc][sc][a]http://olsztyn.naszemiasto.pl/serwisy/dania_swiateczne

Kiermasz bożonarodzeniowy w Raciążku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?